GENEL FORUM KURALLARIMIZ
1- Forumda yazilan mesajlardan tamamen yazan forum üyesi sorumludur. Şahısların yazdıkları yazılardan dolayı forumumuz hiçbir sorumluluk kabul etmez.
2- T.C. yasalarını ya da uluslararasi kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çigneyen mesajlar foruma gönderilemez.
3- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz. (Örneğin: Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Çerkez, Zenci, Hint, Arap, Çingene, Roman, Rus, Göçmen gibi.)
4- Tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, nefret dolu ya da çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, irk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek yasaktır.
5- Yorum amacı taşımayan salt propaganda içerikli parti ve siyaset yazıları yasaktır.
6- Her türlü taciz edici yazı yasaktır.
7- Forumda, tamamı büyük harfle yazı yazmak özel durumlar haricinde kesinlikle yasaktır!
8- Forumda, sitenizin ziyaret edilmesini istemeniz, sitenizde satılan veya aracı olunulan bir "ürünün" reklamını yapmanız ve bunlar dışındaki tüm ticari kaygı güden mesajlar ve c-r-a-c-k, w-a-r-e-z, h-a-c-k appz ve benzeri sitelerin tanitimi yasaktır.
9- Forum içerisinde hertürlü oyunun işleyişini bozan bot ve benzeri araçgereçlerin paylaşımı, tartışılması ve sorulması yasaktır. Bu tür hareketlerde bulunacak kişiler bu isteklerini burada değil başka yerlerde karşılamaya çalışmalıdırlar.
10- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari değiştirme ve silme hakkına sahiptir.
11- Forum kurallarina uymayan üyeler yöneticiler tarafindan uyarılır, davranışın tekrarında sistemimizden kayıtları silinir.
12- Bölümlere konu açarken, genel forum kurallarını kabul etmeniz yanında, ilgili bölümde kurallar varsa bunları da okuduğunuz ve kabul ettiğiniz varsayılır. Bölüm kurallarına da uymayan konular açıldığı takdirde gerekli işlemler yapılacaktır.
13- Forum kurallarının güncellenme veya yenilerinin eklenmesi hakkı forum yöneticilerince her zaman saklıdır.
14- Foruma üye olan herkes bu şartları kabul etmis sayılır.
Gizlilik ilkeleri Kisisel Bilgileriniz: Foruma üye olurkengirdiğiniz kişisel bilgiler sadece forum adminleri tarafindan görülecektir. Girmis oldugunuz bilgileri istediğiniz zaman degiştirebilirsiniz.
Forum Kullanımı ve Cookieler: Cookieler, (çerezler) tarafımızdan kişisel bilgi toplama aracı olarak kullanmayacaktır.
Evet arkadaşlar burada mesajlarınızı yazarken tepki almamanız adına ne şekilde mesajlar yazmanız veya yazmamanız hakkında ipuçları verilecektir. Burada anlatılan husuların birçoğu forum kuralı olarak da geçerlidir.
FORUMDA MESAJ YAZARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
1. Mesajlarımızın tamamını kesinlikle BÜYÜK HARFLERLE yazmamalıyız. Büyük harflerle yazmak internet üzerinde bağırmak manasına gelir ve ayrıca görüntüyü de bozduğundan dolayı hoş karşılanmaz. Bu tür hareketleri devamlı yapan kişiler forum yöneticileri tarafından çeşitli yöntemlerle uyarılacaklardır.
2. Her konunun altına gidip post kasmak için konuyu bile okumadan gülücükler koyup çıkmamalıyız. Bu tür hareketler çok aşırı şekilde yapıldığı zaman cezai işlem uygulanabilir.
3. Mesajınızı yazarken hangi konuya yazdığınıza dikkat edip, konu bütünlüğünü bozmamanız gerekiyor.
4. Mesajınızı konu başlığına yazdınız diye ilk mesajı boş bırakmamalısınız. Eğer birşey soruyorsanız konu başlığını kısa ve öz tutup istediğiniz şeyi ilk mesaj olarak yazmalısınız.
5. Mesajlarınızda karşı tarafa hakaret içeren kelimeler ve cümleler kesinlikle kullanılmamalıdır. Aksi durumda ceza alırsınız. Ondan sonra gelip de bize yok efendim o bize şöyle dedi böyle dedi de ben ondan dedim demeyin. Eğer karşı tarafın size söylediği şeyden şikayetçiyseniz her mesajın yanında bulunan "MODERATÖRE BİLDİR" butonunu kullanın. Aksi durumda karşı taraf sizi şikayet ederse siz ceza alırsınız unutmayın.
6. Soru olacak nitelikteki mesajlarınızı tek bir yere yazın, birden fazla yere yazmanız kurallara aykırıdır ve aynı soruya bakmak çoğu kişinin hoşuna gitmeyecektir ve tepki alacaksanız.
7. Mesajlarınızı ve konularınızı sadece ve sadece uygun bölümlere açın ve yazın. Ben kafama göre açayım nasıl olsa yanlışsa modlar taşırlar diye düşünmeyin.
BİLGİ VERMEK İÇİN AÇILACAK KONULARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
1. Kesinlikle eklediğiniz bilginin forumda daha önce yayınlanmış olup olmadığını arama yaparak veya Sabit Konulara bakarak öğrenin ve varsa tekrar ekleme hareketine girişmeyin, aksi takdirde konunuz kilitlenecektir.
2. Benim ekleyeceğim bilgilerin bir bölümü var ama ben daha geniş kapsamlısını hazırladım diyorsanız.
a. Yeni bir konu açarak mevcut konunun bulunduğunu belirttikten sonra sizin ekleceğinizin daha geniş olduğunu belirmeniz gerekmektedir. Eğer belirtmesseniz tepki alacaksınızdır, sonra gelip de nie - silk aldım demeyin.
b. Eğer ekleyeceğiniz şeyler çok farklı değilse yani ufak tefek farklılıklardan oluşuyorsa yeni konu açmak yerine mevcut konunun altına ilgili değişiklikleri belirtmekle yetinmelisiniz.
3. Kesinlikle başka kişilerin yazdığı şeylere alıntı yapmışsanız bunu belirtmeniz sizin menfaatinize olacaktır. Aksi takdirde üyeler ç(alıntı) yaptığınız için - silk vererek tepki gösterebilirler.
4. Kendiniz hazırladıysanız kendinizin hazırladığınıza dair bilgi eklemeniz de menfaatinize olabilir. Başka sitelerde de aynı bilgi görülürse kimin yazdığı belli olmayacağı için yine ç(alıntı) yapmış gibi görünebilirsiniz ve tepki alabilirsiniz.
Dikkat Edilmesi gereken husus
1.Kesinlikle özel mesajla ya şu kişi bana şunu dedi gibi bildirimler yapmayın, ilgili mesajdaki şikayet linkini kullanın. Aksi durumlarda müdehale etmeyebiliriz veya müdehale süremiz çok uzun olabilir. İlgili linki kullandığınız anda sitede online olan bütün yöneticiler ilgili şikayet mesajını göreceklerdir ve dolayısıyla müdehale süresi kısalacaktır ve konuyu aramamız gerekmeyecektir.
2.Son zamanlarda özel mesajla yapılan hiçbir şikayete işlem yapmadığımı hatırlatmak isterim.
3. Kesinlikle Şikayet Etmek için kullanılan linkleri soru sorma amaçlı kullanmayın. Cevap verilmeyecektir.
4. Kesinlikle size yapılan hakaretlere hakaretle karşılık vermeyin ve ŞİKAYET LİNKLERİ'ni kullanın. Eğer karşılık verirseniz ve siz şikayet edilirseniz konu incelenmesi esnasında iki tarafta ceza alır bunu unutmayın. Daha sonra gelip kimse bize, o bana küfretmişti ona cevap verdim demesin. Hakaret etmediğiniz sürece cevap verebilirsiniz ama hakaret ettiğiniz zaman seviyeye göre siz de ceza alırsınız.
5. Eğer yöneticilerden şikayetleriniz varsa ŞİKAYET LİNKLERİ'ni değil, özel mesajla bana bildirme yolunu kullanabilirsiniz.
KONU AÇMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER
Merak ettiğiniz şeylerin cevaplarını öğrenmek için şu işlem adımlarını kullanmanız önemle rica olunur.
İlk olarak Sabit Konular bölümümüzdeki başlıkları inceleyip aradığınızın olup olmadığını kontrole ettikten sonra
1. Merakınıza ait anahtar kelimeleri kullanarak ARAMA yapmanız gerekmektedir.
Arama sonuçlarına göre ilgili konularda yazanları incelemeniz gerekmekte. Eğer extra bilgilere ihtiyaç duyuyorsanız ilgili konu içerisinde sorulabilir.
2. Arama sonuçlarında istediğiniz cevaplara ulaşamadıysanız, öğrenmek istediğiniz konuya ilişkin YENİ KONU butonuna basarak (Yeni Anket değil) uygun bir başlıkla birlikte konu açıp sorabilirsiniz.
Açtığınız konuyu ilgili bölüme açmayı ve konu başlığında "help, pls" gibi saçmasalak başlıklar yerine daha açıklayıcı başlıklar kullanmayı tercih etmelisiniz.
3. Kesinlikle, yaw soracağım soru X bölümüne ait ama oraya bakan az ben bunu Genel Konulara bakan çok oraya yazayım diye düşünerek abuk subuk yerlere konular açmayınız.
4. Bir konu açıp, cevap verilmedi diye aynı konuya ait birden fazla konu açma yöntemine girişmeyiniz. Eğer konunuzun altta kaldığından görünmediğine dair kaygılarınız varsa açtığınız konuyu üstte görünmesi için.
- Yardım edecek yok mu ?
gibisinden yeni mesajı kendiniz yazarak konunun yukarıya çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Tabi konu hep yukarda kalsın diye arka arkaya dakika başı mesaj yazmanız gerekmiyor. Zaten yarım saatten önce yazdığınız arka arkaya mesajlar otomatik olarak sistem tarafından birleştirilecek ve konu aktif bir konu olarak algılanmayacaktır. Konuyu yükseltmek için en az yarım saat beklemelisiniz.
5. Eğer belirli kişilerin özellikle cevap vermesini istiyorsanız, konuyu normal başlığı ile açıp, ilgili kişiye özel mesaj yoluyla "İLGİLİ KONU LİNKİNİ DE" vererek bu konuya cevap verebilirmisiniz gibisinden bir hatırlatma yapılabilir. Fakat konu başlıkları şöyle olmamalıdır.
- Batugol bakarmısın buraya,:D
- Cimcimeye özel
- Ali bak
- Mehmet topu tut
gibi başlıklar olmamalıdır. Sonuçta burası bir forum ve açılan konuya herkes cevap verebilir.
6. Açık alana sorulabilecek soruları kesinlikle özel mesaj sistemiyle sormamaya çalışınız. Verilen cevaplar konularda olursa diğer kişiler faydalanamayabilir. Bu nedenle ben özellikle özel mesajla yapılan yapılandırma sorularına cevap vermiyorum.